Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δεκαετια 90 μερος 3ον

Τεξας 29/2/12

Αυτο ειναι το τελευταιο κειμενο απο την δεκαετια του 90 οπως ειχα προαναφερει. Αργησα λιγο καποιων υποχρεωσεων, να λιγο το live μασκε, να λιγο καποιες προβολες απο ταινιες που κανουμε αλλα κυριως αργησα διοτι ετοιμαζουμε εδω και αρκετες μερες ενα περιοδικο μαζι με τον φιλο μου τον SUK. Τι ακριβως θα περιεχει το περιοδικο? Θα το μαθετε στις παρακατω γραμμες..

Καποια Τεταρτη εν ωρα εκπομπης μου (black list λεγεται!)και ενω καθομασταν με τον Suk στο grandma's studio ξαφνικα τραβηξαμε ενα παλιο album το οποιο περιεχει φωτογραφιες με graffiti απο την Βεροια, αλλα δικα μου, αλλα του SUK και αλλα πιο παλιων αλλα ολα απο την δεκαετια του 90.Και ενω νοσταλγουσαμε στιγμες μου ηρθε μια ιδεα να σημειωσω σε ενα χαρτι ολες τις ομαδες που υπηρχαν μεχρι το 2000. Καπου εκει πες λιγο ο ενας κατι πες λιγο κατι ο αλλος αποφασισαμε να καταγραψουμε ολη την ιστορια του graffiti της Βεροιας και να το κανουμε ενα περιοδικο για να υπαρχει καταγεγγραμμενη. Ετσι αποφασισαμε να βρουμε ολους τους παλιους graffitαδες με τους οποιους ειχαμε μεγαλωσει με τα σχεδια τους και να μας δωσουν υλικο και πληροφοριες.
Ετσι την επομενη μερα αρχισαμε την ανιχνευση και ο ενας μας εφερε σε επαφη με τον αλλον και ο αλλος στον αλλο..
Καταφεραμε και βρεθηκαμε σε επαφη με ατομα τα οποια βαφανε πριν 15-18 χρονια. Πραγματικα ποτε δεν θα ξεχασω τις εκφρασεις ολων οταν τους λεγαμε τι ετοιμαζουμε για να διαδεχτουν τα μπραβο το ενα μετα το αλλο. Μαθαμε πως γεννηθηκε το πρωτο graffiti στην Βεροια το οποιο εγραφε sabotage και μαλιστα ειχε γινει σε σχολειο και την παραφυσιολογια που ακολουθησε απο καθηγητες και μαθητες. Αλλωστε για το 1994-95 ητανε αδιανοητο να γινει graffiti με την λεξη αυτη και ποσο μαλιστα οταν δεν υπηρχε καποιο αλλο τετοιο σε ολοκληρη την πολη.
Ας μην ξεχναμε οτι εκεινη την εποχη οι artists δεν ειχανε ιντερνετ,περιοδικα, γνωσεις αλλα ακομα και τα spray δεν ητανε καταλληλα για graffiti και ομως ο καθενας τους ειχε βρει εναν λογο για να πιασει ενα spray και να βρεθει εκει εξω.

παραθετω μερικες φωτογραφιες. πιο πολλα στο περιοδικο που θα κυκλοφορησει συντομα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου